/ PARAŠĖ agrobirza/ 3 986 komentarų

Kviečių kaina vakar pasiekė naujas žemumas, tačiau atsimušusi į 149.50 eur/t ribą, pradėjo kilti ir dieną užbaigė ties 153.75 eur/t. Tai yra pirmas kainos kilimas per paskutines 10 dienų.

Kainos kilimas siejamas su tuo, kad Europos kviečiai buvo labai smarkiai nukainoti dėl Egipto problemų. Europietiški kviečiai pasidarė tokie pigūs, kad buvo pradėta kalbėti net apie ES eksportą į JAV.

Egipto situacijai po truputį vėstant, kviečių kaina pradeda šiek tiek stabilizuotis. Egiptas negali pats užsiauginti pakankamai grūdų, todėl neabejojama, kad šalis turės atgauti eksportuotojų pasitikėjimą ir toliau importuos kviečius.

Prie kainų kilimo šiek tiek prisidėjo ir Prancūzijos pranešimai, kad kviečių derlius bus šiek tiek mažesnis. Tačiau žieminių pasėlių būklė yra gera. Pasaulyje šiuo metu nėra didelių grėsmių pasėliams.

Bus įdomu stebėti ar teigiama tendencija išsilaikys ir šiandien. Matif birža pradeda prekybą 12 valandą Lietuvos laiku, kainas galite stebėti AgroBiržos puslapyje (www.agrobirza.lt).

AgroBiržos naujienlaiškį prenumeruokite AgroBiržos puslapio apačioje www.agrobirza.lt

Naujienlaiškis siunčiamas trečiadieniais.

Komentarai išjungti.