/ PARAŠĖ Povilas/

Lietuvos rinka

AgroBiržoje grūdų supirkėjai šiuo metu aktyviai ieško kviečių bei kitų grūdų. Kviečiame registruoti savo turimus kiekius:

1. Registruokite turimus grūdus;

2. Gausite pasiūlymus el.paštu;

3. Nuspręsite ar norite parduoti;

– Rašykite info@agrobirza.lt;

– Skambinkite 864559904;

– Užpildykite formą www.agrobirza.lt

– AgroBiržos mokestis tik už parduotus grūdus (0.29 eur/t + PVM).

 

Pasaulio rinka

Kviečių kaina per savaitę pasikeitė mažai, tačiau išlieka žemumoje. Kainą spaudžia vis dar lėtas ES eksportas – lyginant su praėjusiais metais eksporto tempai yra 20% lėtesni ir nepasiekia analitikų prognozių. Eksportas sulėtėjęs dėl konkurencijos iš Rusijos, kuri šiemet užaugino rekordinį kviečių derlių.

Be to, stiprus Euro kursas daro ES žaliavas (kviečius, rapsus ir kt.) santykinai brangesnius užsienio pirkėjams – dėl to norėdami palaikyti konkurencingumą ES eksportuotojai yra priversti mažinti kainą.

Rapsų kaina šią savaitę sumažėjo 4eur/t, tai siejama su palmių aliejaus pigimu, kuris pigo dėl Indijos taikomų importo mokesčių (tai mažina palmių aliejaus paklausą, dėl to kaina krenta).

ORAI

Šią savaitę Lietuvoje orai laikysis panašūs į praeitos savaitės, didelė lietaus tikimybė. Ateinančios savaitės pradžioje neigiama temperatūra nakties metu tikėtina dirvos paviršiuje, rytiniuose Lietuvos rajonuose. Oro temperatūra šią savaitę vakarų ir vidurio Lietuvoje prognozuojama apie 5 – 8°C, rytų Lietuvoje apie 2 – 6 °C šilumos. Naktimis oro temperatūra prognozuojama apie 0 – 6°C šilumos. Ateinančią savaitę oro temperatūra vės, visoje Lietuvoje prognozuojama apie 2 – 4°C šilumos. Nakties metu Lietuvoje prognozuojama 0 – 3°C.

Europoje orai išliks panašūs, tik šios savaitės pabaigoje Europos pietinėje dalyje kiek labiau sušils. Ateinančios savaitės pradžioje Europoje numatomas didėjantis kritulių kiekis, prognozuojamas lietus pereinantis į šlapdribą ir sniegą. Pietiniuose Europos regionuose prognozuojami šilti orai, centrinėje ir šiaurinėje dalyse orai bus vėsesni. Oro temperatūra šią savaitę vakarų Europoje prognozuojama 5 – 10°C, centrinėje Europoje prognozuojama apie 5 – 10°C, pietų Europoje apie 10 – 15°C šilumos (pietryčiuose iki 20 °C šilumos). Rytinėje ir šiaurinėje Europos dalyse prognozuojama apie 0 – 5°C (šiauriau temperatūra gali nukristi iki -15°C šalčio). Orai ateinančia savaitę orai išliks panašūs.

Žemėlapyje matome 5 dienų suminių kritulių prognozę Europai (lapkričio 25 – 29 dienoms). Beveik visą Europą apglėbs lietus ir sniegas, vietomis jis bus gausus. Daugiausia kritulių turėtų iškristi: Didžiojoje Britanijoje, Centrinėje Europoje, Balkanų pusiasalyje. Mažesnis kritulių kiekis prognozuojamas Rytų Europoje, Baltijos šalyse, Skandinavijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje. Visuose kituose regionuose išlieka nedidelė kritulių tikimybė.

Parduodate grūdus? Praneškite mums, padėsime surasti geriausią kainą tiek senam, tiek naujam derliui.

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904