/ PARAŠĖ Povilas/ 95 komentarų

Gerėjantys orai ir migloti makroekonominiai rodikliai neigiamai veikia grūdų rinkas: kainos šią savaitę ir vėl raudonoje teritorijoje, kainas spaudžia pranešimai apie palankius kritulius JAV, bei padidintos Brazilijos kukurūzų derliaus prognozės.

Prie kainų kritimo Europoje prisideda ir pingantis JAV doleris, o pinga jis dėl investuotojų nusivylimo, kad JAV centrinis bankas nepagreitins palūkanų didinimo tempo. Be to, dolerį veikia ir šalyje susiformavusi politinė įtampa – centrinis tyrimų biuras tiria galimus prezidento Donaldo Trumpo ryšius su Rusija.

ORAI

Ši savaitė Lietuvoje prognozuojama šilta, su daugelyje rajonų vyraujančiu trumpalaikiu lietumi. Lietų vietomis gali keisti šlapdriba. Vis tik šią savaitę išvysime daugiau saulės, ar debesuotų be kritulių dienų. Oro temperatūra vidurio ir rytų Lietuvoje apie 4 – 10°C dienos metu, vakarų Lietuvoje pora laipsnių šalčiau. Naktimis beveik visuose rajonuose gali pašalti, žemiausia temperatūra iki (-4)°C prognozuojama rytų Lietuvoje. Ateinančią savaitę orai smarkiai nesikeis. Oro temperatūra rytų ir vidurio Lietuvoje dienos metu 6 – 9°C, naktimis apie (-4) – 0°C, vidurio Lietuvoje kiek vėsiau, dieną iki 6°C, naktimis apie (-1) – 3 °C.

Šią savaitę Europoje prognozuojami saulėti su trumpalaikiais krituliais (daugiausia lietumi) orai. Daugiausia kritulių numatoma pietinėje žemyno dalyje, ypač Portugalijoje ir Ispanijoje. Vėlesnėmis dienomis padidės lietumi apimtų regionų skaičius, bet lietus taps ne toks intensyvus, trumpalaikis. Oro temperatūra šią savaitę nekis – vakarų ir centrinėje Europoje prognozuojama apie 5 – 10°C, pietų Europoje šilčiau – apie 15 – 20°C laipsnių šilumos. Šiaurinėje Europos žemyno dalyje kiek vėsiau apie 5°C laipsnius šilumos (Skandinavijos šiaurėje prognozuojama neigiama temperatūra). Ateinančią savaitę orų sąlygos ženkliai nesikeis.

Žemėlapyje matome 5 dienų kritulių prognozę Europai (Kovo 25 – 29 dienoms). Europoje prognozuojamas lietus. Vietomis intensyvus, bet daugiausia trumpalaikis nesmarkus lietus. Intensyviausi krituliai prognozuojami pietinėje žemyno dalyje: Portugalijoje, Ispanijoje, Šiaurinėje Italijos dalyje, Balkanų pusiasalyje, mažiau intensyvūs krituliai prognozuojami vakarų ir rytų Europoje: Baltijos šalyse, Baltarusijoje, Ukrainoje bei Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Prancūzijoje. Kritulių tikimybė nedidelė centrinėje Europos dalyje.

Parduodate grūdus? Praneškite mums, padėsime surasti geriausią kainą:

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904

Komentarai išjungti.