/ PARAŠĖ Povilas/ 130 komentarų

Kviečių kainos šią savaitę išlieka stabilios, tačiau rinkos dalyviai akylai stebi pranešimus apie pasėlių ir sėjos progresą. JAV, Rusijoje ir Ukrainoje sėjos tempas yra greitesnis nei vidutiniškai, o Europos Sąjungoje pradedama kalbėti apie drėgmės trūkumą.

FAO (Food and Agriculture Organization) išplatino pranešimą, kad grūdų kainos 2017-18 metais išliks stabilios, nes grūdų derlius bus didelis, o paklausos augimas ribotas. Tiesa kalbant apie kviečius, daugelis kitų ekspertu prognozuoja atsargų mažėjimą. 

Rapsų kaina šią savaitę ženkliai augo, tai lėmė didėjančios palmių aliejaus kainos – rinkos dalyvius nuvylė per lėtai augantys produkcijos kiekiai. Netiesiogiai rapsų kainą palaikė ir dėl liūčių sulėtėjęs Argentinos sojos pupelių derlius. Naftos kainos augimas šią savaitę irgi teigiamai veikia grūdų rinkas. (Aliejinių kultūrų ir naftos kainos dažnai juda ta pačia kryptimi).

ORAI

Ši savaitė Lietuvoje bus vėsesnė, ateinanti savaitė vėl žadama šiluma. Šios savaitės kelias ateinančias dienas laikysis šilti, vėjuoti orai, prognozuojami krituliai. Ateinančiomis dienomis palis. Oro temperatūra vidurio ir rytų Lietuvoje apie 7 – 14°C dienos metu, vakarų Lietuvoje beveik dvigubai šalčiau. Kelias ateinančias naktis dar laikysis šaltukas, žemiausia temperatūra iki (-1)°C, bet ateinančią savaitę naktimis žadama teigiama oro temperatūra. Ateinančią savaitę orai smarkiai nesikeis. Prognozuojami saulėti orai, bet pasitaikys ir lietaus. Oro temperatūra visoje Lietuvoje dienos metu 8 – 15°C, naktimis apie 4 – 7°C.

Šią savaitę Europoje prognozuojami permainingi orai. Numatomos lietingos, bet šiltos dienos, vėliau prognozuojami orai su maža kritulių tikimybe ir ateinančios savaitės viduryje vėl turėtų pradėti lyti. Šią savaitę krituliai numatomi beveik visame Europos žemyne. Vėlesnėmis dienomis lietaus tikimybė išliks nedidelėje dalyje Europos, taip pat vietomis bus saulėta. Oro temperatūra šią savaitę išliks tokia kaip ir praėjusią savaitę – vakarų ir centrinėje Europoje prognozuojama apie 10 – 15°C, pietų Europoje šilčiau – apie 20 – 25°C laipsnių šilumos. Šiaurinėje Europos žemyno dalyje vės, prognozuojama apie 0 – 5°C (vietomis iki 10°C) laipsnių šilumos. Ateinančią savaitę bus kiek šilčiau.

Žemėlapyje matome 5 dienų kritulių prognozę Europai (Balandžio 7 – 11 dienoms). Europoje prognozuojamas lietus. Daugelyje vietų trumpalaikis, neintensyvus. Intensyviausi krituliai prognozuojami Skandinavijoje, Didžiojoje Britanijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Rusijoje. Mažiau intensyvūs pasiskirstę daugiausia centrinėje Europos dalyje: Prancūzijoje, Alpių kalnų regione, Olandijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Ukrainoje.

Parduodate grūdus? Praneškite mums, padėsime surasti geriausią kainą tiek senam, tiek naujam derliui:

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904

Komentarai išjungti.