/ PARAŠĖ Povilas/

Kviečių kainos šią savaitę smarkiai krito. Tai lėmė penktadienį JAV žemės ūkio ministerijos išplatinta ataskaita, kuri kviečių pasiūlą vertino daug geriau, nei tikėjosi rinkos dalyviai. JAV Kviečių ir kukurūzų atsargos pasirodė esą didesnės, o taip pat ir žieminių kviečių pasėlių plotas buvo didesnis nei tikėjosi rinkos dalyviai.

Kainos kritimą Europoje sustiprino ir brangus Euras bei konkurencija iš Juodosios jūros regiono.

Tačiau, panašu, kad kviečių kainos pasiekė “dugną” ties 154.50 Eur/t riba ir vakar šiek tiek kilo.

Kviečiai pinga po JAV žemės ūkio ministerijos prenešimo apie geresnę pasiūlą nei tikėtasi.

Euras brangsta po Europos Centrinio Banko užuominų, apie skatinimo politikos mažinimą.

ORAI

Šią savaitę Lietuvoje bus vėsu, debesuota, prognozuojamas sniegas. Ateinančios savaitės pradžioje orai smarkiai nesikeis, prognozuojamas sniegas, išliks šaltukas. Oro temperatūra šią savaitę rytų Lietuvoje prognozuojama apie –(4) – 0°C, vakarų ir vidurio Lietuvoje pora laipsnių šilčiau . Naktimis oro temperatūra rytų ir vakarų Lietuvoje prognozuojama apie (-4) – 0°C, vidurio Lietuvoje – (-8) – (-2)°C šalčio. Ateinančią savaitę oro temperatūra išliks panaši, rytų ir vidurio Lietuvoje prognozuojama apie (-5) – (-2)°C, vakarų Lietuvoje apie (-2)°C. Nakties metu rytų ir vakarų Lietuvoje prognozuojama apie (-4)°C, vidurio Lietuvoje kiek vėsiau – (-7) – (-5)°C šalčio.

Europoje orai bus vėsus, žemyno centrinėje ir vakarinė dalyse prognozuojami krituliai. Ateinančios savaitės pradžioje orų sąlygos Europoje smarkiai nekis. Pietiniuose Europos regionuose prognozuojami vėsūs orai, tolstant vis labiau į šiaurę orai bus dar vėsesni. Oro temperatūra šią savaitę vakarų Europoje prognozuojama 0 – 5°C, centrinėje Europoje prognozuojama apie 0 – 5°C (vietomis temperatūra gali nukristi iki (-5)°C), pietų Europoje apie 5 – 10°C šilumos (vietomis sušils iki 15 °C). Rytinėje ir šiaurinėje Europos dalyse prognozuojama apie (-10) – (-5)°C (šiauriau temperatūra gali nukristi iki (-15) – (-20)°C šalčio).

Žemėlapyje matome 5 dienų suminių kritulių prognozę Europai (sausio 12 – 16 dienoms). Vakarinę ir centrinę dalį Europos apglėbs lietus ir sniegas, vietomis jis bus gausus, rytų Europoje ir Skandinavijoje krituliai taip pat prognozuojami, bet ne tokie gausūs. Kituose Europos regionuose kritulių tikimybė maža. Daugiausia kritulių turėtų iškristi: vakarų ir centrinėje Europoje, Italijoje, Balkanų pusiasalio pietinėje dalyje. Mažesnis kritulių kiekis prognozuojamas Skandinavijoje, dalyje Vokietijos, Lenkijoje, Baltijos šalyse. Visuose kituose regionuose maža kritulių tikimybė.

Parduodate grūdus? Praneškite mums, padėsime surasti geriausią kainą tiek senam, tiek naujam derliui.

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904