/ PARAŠĖ Povilas/ 724 komentarų

Slogios nuotaikos grūdų biržoje

Deja, gerų naujienų šią savaitę mažai, kviečių kaina krito. Viena po kitos pasirodė prastos naujienos – ES eksportas 30% mažesnis nei pernai. Kanadoje ir Australijoje kviečių atsargos auga. Įtakingas “Commerzbank” bankas prognozuoja, kad 2017 metais kviečių kainos vis dar laikysis žemumose. Bankas teigia, kad akivaizdžių grėsmių nėra ir  kitąmet galima tikėtis didelio derliaus. Ekspertai kalba, kad kviečių brangimo potencialas yra žemas. Kainas sukelti galėtų nebent suprastėję orai.

Rinkos yra atsargos ir aprimusios prieš rytojas JAV žemės ūkio ministerijos ataskaitą apie pasaulio grūdų pasiūlą ir paklausą. Tikimasi, kad ji patvirtins rinkos dalyvių lūkesčius apie didėjančias grūdų atsargas.

Europos Centrinis Bankas šiandien rengia spaudos konferenciją, kurioje kalbės apie ekonomikos skatinimo politiką. Investuotojai tikisi, kad skatinimas tęsis, tačiau nori žinoti kaip ilgai. Konferencija gali sukelti Euro kurso svyravimų.

ORAI

Lietuvoje orai šią savaitę persimainys. Dėl Centrinėje Europos dalyje susiformavusios šiltos oro masės, kuri stumia šaltą orą iš Lietuvos, ateinančias kelias dienas sulauksime šiam metų laikui palyginus šilto ir lietingo oro. Nors oro temperatūra kils iki 7-8°C, ją lydės lietus. Ateinančią savaitę šaltas oras grįš. Jau pirmadienį žadamos neigiamos oro temperatūros (iki -7°C) ir giedri, saulėti orai, tik Klaipėdoje, įpusėjus ateinančiai savaitei gali pasnigti.

Šią savaite Europoje sulauksime permainingų orų. Oro temperatūra bus aukštesnė už praėjusios savaitės, bet jau ateinančios savaitės pradžioje, vėl sulauksime šaltesnių orų. Pasislinkus šaltai oro masei atgal į Azijos dalį, oro temperatūra Europoje kils iki 5-7°C, bet ateinančią savaitę oras vėl turėtų atvėsti. Kritulių tikimąsi Šiaurinėje ir Rytinėje žemyno dalyse. Ateinančią savaitę oro temperatūra Centrinėje Europos dalyje kris iki -10°C. Pietvakarinėje žemyno dalyje oro temperatūra dienos metu prognozuojama apie 5°C, naktimis apie 0°C.

Žemėlapyje matome 5 dienų kritulių prognozę Europai (Gruodžio 10 – 14 dienoms). Išryškėja lenkta kritulių zona, kuri apima Didžiąją Britaniją, Skandinavijos šalis, Lenkiją, Baltijos šalis, Baltarusija, Ukraina, Rusija) čia turėtume sulaukti tiek lietaus, tiek sniego (tai priklausys nuo teritorijoje vyrausiančios temperatūros). Sausesni orai prognozuojami Centrinėje ir Pietinėje Europos dalyse.

242 pirkėjų skelbimai AgroBiržoje

Ieškomę grūdų, perkame ir geros, ir prastos kokybės. Parašykite mums, jei norite gauti konkretų pasiūlymą.

Parašykite mums laišką

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904

Komentarai išjungti.