/ PARAŠĖ Povilas/ 689 komentarų

Kainas paveikė valiutų kursai

Šią savaitę rinkos balansavo tarp teigiamų paklausos signalų – sudaryti keli sandoriai, tarp jų Ukrainos ir Rusijos kviečių pardavimas Indijai, bei mažėjančio nerimo dėl prastų orų. Be to rinkos aktyvumas lėtėja artėjant šventinam laikotarpiui.

Rinkas išbalansavo tik pasikeitęs EUR/USD kursas. JAV centrinis bankas padidino palūkanų normą, o tai lėmė JAV dolerio brangimą (arba Euro pigimą). Pingantis Euras daro ES kviečius labiau įperkamus pasaulio rinkoje, todėl Matif kaina judėjo aukštyn. Priešina situaciją matėme JAV, kur brangstanti valiuta grūdus darė mažiau patrauklius ir ribojo kainos augimą.

ORAI

Lietuvoje orai šią savaitę išliks panašūs. Oro temperatūra svyruos apie -2°C, bus apsiniaukę, o ateinančią savaitę vėl sulauksime sniego. Šią savaitę, Vidurio ir Rytų Lietuvoje galime sulaukti trumpalaikio nesmarkaus lietaus, kuris gal tirpdyti susiformavusią sniego dangą. Šilčiau bus tik Vakarų Lietuvoje (žemiausia temperatūra apie 0°C), čia neturėtume sulaukti kritulių.

Šią savaitę Europoje bus vėsiau. Oro temperatūra prognozuojama žemesnė už praėjusios savaitės, ir kitą savaitę, ji toliau turėtų laikytis panaši. Rytų Europoje laikosi pasislinkusi šalta oro masė, joje temperatūra vietomis nukrenta ir iki (-15) – (-20)°C, Centrinėje Europos žemyno dalyje kiek šilčiau, apie 0°C, o Pietinėje dalyje vietomis iki 5°C. Kritulių tikimąsi Šiaurinėje ir Rytinėje žemyno dalyse bei Balkanų pusiasalyje. Ateinančią savaitę oro temperatūra Centrinėje Europos dalyje kris iki (-5)-(-7) °C . Pietvakarinėje žemyno dalyje oro temperatūra dienos metu prognozuojama apie 5°C, naktimis apie 0°C.

Žemėlapyje matome 5 dienų kritulių prognozę Europai (Gruodžio 17 – 12 dienoms). Kritulių zona laikosi ties Rytų Europa, Skandinavijos šalimis, Didžiąja Britanija. Taip pat kritulių sulauksime ir Balkanų pusiasalyje ir Italijoje, tik čia krituliai bus intensyvesni. Sausesni orai prognozuojami Centrinėje (išskyrus Vokietiją) ir Pietinėje Europos dalyse.

244 pirkėjų skelbimai AgroBiržoje

Ieškomę grūdų, perkame ir geros, ir prastos kokybės. Parašykite mums, jei norite gauti konkretų pasiūlymą.

Parašykite mums laišką

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904

Komentarai išjungti.