/ PARAŠĖ Povilas/

Grūdų kainos šią savaitę ir vėl krenta. Kviečiai pinga dėl stipraus Euro ir konkurencijos iš Juodosios Jūros regiono – padidintos Rusijos kviečių derliaus prognozės. Rapsai pinga dėl gero derlingumo Prancūzijoje, Rumunijoje ir Jungtinėje Karalystėje, bei dėl kitų aliejinių kultūrų, kurios JAV biržose pigo po pranešimų apie gerėjančią pasėlių būklę. Naftos pigimas irgi spaudža rapso kainas, nafta pinga po pranešimų apie nepaisant ribojimų augančią OPEC šalių gavybą.

ORAI

Šią savaitę Lietuvoje prognozuojami debesuoti, vietomis lietingi, vėsesni. Praėjus karščio bangai orai kiek atvės. Gausiausias ir dažniausias lietus prognozuojamas vakarų ir vidurio Lietuvoje. Oro temperatūra šią savaitę vidurio ir rytų Lietuvoje prognozuojama apie 21 – 24°C, vakarų Lietuvoje – 18 – 21°C. Naktimis oro temperatūra prognozuojama apie 12 – 18°C šilumos (vėsiausios naktys prognozuojamos rytų ir vidurio Lietuvoje). Ateinančią savaitę smarkaus lietaus nenumatoma, debesys sklaidysis, oro temperatūra rytų ir vidurio Lietuvoje prognozuojama apie 20 – 23°C šilumos, vakarų Lietuvoje apie 18 – 21°C šilumos. Nakties metu apie 12 – 14°C šilumos, tik vakarų Lietuvoje pora laipsnių šilčiau.

Europoje ši savaitė prognozuojama debesuota su pragiedruliais, su trumpalaikiu, vietomis intensyviu lietumi ir perkūnija. Europos pietvakarių, pietų ir pietryčių dalyse šią savaitę prognozuojami labai karšti orai. Oro temperatūra šią savaitę vakarų ir centrinėje Europoje prognozuojama apie 25 – 30°C, pietų Europoje apie 30 – 35°C (vietomis iki 40°C) šilumos. Šiaurinėje Europos žemyno dalyje prognozuojama apie 20 – 25°C šilumos. Šilčiausias prognozuojamas ateinantis savaitgalis. Ateinančią savaitę prognozuojami kiek vėsesni orai.

Žemėlapyje matome 5 dienų suminių kritulių prognozę Europai (rugpjūčio 4 – 8 dienoms). Didžiausių kritulių kiekio zonos išliks tokios pat kaip ir praėjusią savaitę. Daugiausia kritulių prognozuojama Didžiojoje Britanijoje, Skandinavijos šalyse, Centrinėje Europoje, Alpių kalnų regione ir Lenkijoje. Mažiau kritulių prognozuojama rytų Europoje. Mažai arba nenumatoma kritulių Portugalijoje, Ispanijoje, Pietinėje Italijos dalyje bei Balkanų pusiasalyje.

Parduodate grūdus? Praneškite mums, padėsime surasti geriausią kainą tiek senam, tiek naujam derliui.

www.agrobirza.lt 

El. paštas: info@agrobirza.lt

Telefonas: 864559904